News

Back to news overview

Mazarine Energy caută parteneri pentru dezvoltarea perspectivelor petroliere din Tunisia

The Hague • 09-11-2020
en flag
nl flag
fr flag
ro flag
Voiced by Amazon Polly

LONDRA, 5 noiembrie (Reuters) - Mazarine Energy, susținută de capital privat, încearcă să vândă până la jumătate din mizele sale în licențele sale tunisiene de explorare a petrolului pentru a-și accelera dezvoltarea, a declarat directorul executiv al Reuters.

Producătorii și exploratorii de petrol și gaze au fost afectați puternic de alunecarea prețurilor petrolului în urma prăbușirii cererii globale din cauza epidemiei de coronavirus. Mulți se străduiesc acum să reducă costurile și să găsească noi surse de finanțare.

Mazarine, susținută de Carlyle Group din 2016, produce în prezent 1.400 de barili de echivalent petrol pe zi în Tunisia și intenționează să foreze două noi puțuri acolo în 2021, a declarat directorul executiv Edward van Kersbergen.

După reducerea costurilor de funcționare în ultimele luni pentru a rezista la prețurile petrolului de aproximativ 40 de dolari pe baril, Mazarine vrea acum să aducă un partener la costurile de umăr și să-și extindă activitatea în țara nord-africană.

„Tunisia are nevoie doar de mai multă activitate”, a spus van Kersbergen. „Vrem să urmărim rapid, să accelerăm. Acesta este motivul pentru care ieșim pe piață pentru a găsi un partener.”

Mazarine, unul dintre cei mai mari deținători de licențe din Tunisia, dorește să vândă până la jumătate din mizele sale din concesiunile Ghrib, SMG-1, Zaafrane și Douiret, a afirmat van Kersbergen.

„Vedem o multitudine de perspective”, a spus el. „În Tunisia este foarte mult o chestiune de foraj o cantitate mare de perspective relativ mici. Pentru a avea succes, trebuie să mențineți un program foarte activ.”

Compania a lansat anul acesta un sondaj seismic de peste 900 km pătrați, acoperind partea estică a permisului Zaafrane și partea vestică a permisului Douiret, a declarat van Kersbergen.

Mazarine are de asemenea operațiuni în România și explorează oportunitățile de a intra în alte țări, a adăugat el.

Other news

The Hague • 26-10-2021
SMG-1 bine onstream

Mazarine Energy is pleased to announce that after publishing in the Official Gazette the SMG-1 well in the Sidi Marzoug concession has been brought onstream on 7th October 2021.

The Hague • 20-04-2021
Directorul executiv al Mazarine Energy vizitează șeful guvernului din Tunisia

Mazarine Energy’s CEO visits Head of Government of Tunisia & Minister of Industry, Energy & Mines, highlighting potential for further investments in Tunisia, in particular into renewables.

The Hague • 20-04-2021
Directorul executiv al Mazarine Energy vizitează șeful guvernului din Tunisia

Mazarine Energy’s CEO visits Head of Government of Tunisia & Minister of Industry, Energy & Mines, highlighting potential for further investments in Tunisia, in particular into renewables.

More news