News

Back to news overview

Mazarine Energy zoekt partners om olievooruitzichten in Tunesië te ontwikkelen

The Hague • 09-11-2020
en flag
nl flag
fr flag
ro flag
Voiced by Amazon Polly

LONDEN, 5 november (Reuters) - Door private equity gesteunde Mazarine Energy probeert tot de helft van zijn belangen in zijn Tunesische olie-exploratievergunningen te verkopen om hun ontwikkeling te versnellen, vertelde de CEO aan Reuters.

Olie- en gasproducenten en ontdekkingsreizigers zijn hard getroffen door de daling van de olieprijzen in de nasleep van de ineenstorting van de wereldwijde vraag als gevolg van de coronavirus-epidemie. Velen proberen nu kosten te besparen en nieuwe financieringsbronnen te vinden.

Mazarine, ondersteund door Carlyle Group sinds 2016, produceert momenteel 1.400 vaten olie-equivalent per dag in Tunesië en is van plan daar in 2021 twee nieuwe putten te boren, zei Chief Executive Edward van Kersbergen.

Na de afgelopen maanden zijn bedrijfskosten te hebben verlaagd om de olieprijzen van ongeveer $40 per vat te weerstaan, wil Mazarine nu een partner binnenhalen om de kosten te dragen en zijn activiteit in het Noord-Afrikaanse land uit te breiden.

„Tunesië heeft gewoon meer activiteit nodig”, zei van Kersbergen. „We willen versnellen, versnellen. Dat is de reden waarom we de markt op gaan om een partner te vinden.”

Mazarine, een van de grootste licentiehouders in Tunesië, wil tot de helft van zijn belangen in de concessies Ghrib, SMG-1, Zaafrane en Douiret verkopen, zei van Kersbergen.

„We zien een veelvoud aan vooruitzichten”, zei hij. „In Tunesië is het heel erg een kwestie van het boren van een groot aantal relatief kleine vooruitzichten. Om succesvol te zijn, moet je een zeer actief programma volgen.”

Het bedrijf lanceerde dit jaar een seismisch onderzoek van meer dan 900 vierkante km over het oostelijke deel van de Zaafrane-vergunning en het westelijke deel van de Douiret-vergunning, zei van Kersbergen.

Mazarine heeft ook activiteiten in Roemenië en onderzoekt mogelijkheden om andere landen binnen te komen, voegde hij eraan toe.

Other news

The Hague • 26-10-2021
SMG-1 goed onstream

Mazarine Energy is pleased to announce that after publishing in the Official Gazette the SMG-1 well in the Sidi Marzoug concession has been brought onstream on 7th October 2021.

The Hague • 20-04-2021
De CEO van Mazarine Energy bezoekt hoofd van de regering van Tunesië

Mazarine Energy’s CEO visits Head of Government of Tunisia & Minister of Industry, Energy & Mines, highlighting potential for further investments in Tunisia, in particular into renewables.

The Hague • 20-04-2021
De CEO van Mazarine Energy bezoekt hoofd van de regering van Tunesië

Mazarine Energy’s CEO visits Head of Government of Tunisia & Minister of Industry, Energy & Mines, highlighting potential for further investments in Tunisia, in particular into renewables.

More news